Volledig scherm
De eerste garageboxen op bedrijventerrein Loven worden geplaatst. © Ben Ackermans/BD

Bouw complex garageboxen op Loven is in volle gang

TILBURG - Ze worden vanuit Duitsland op diepladers aangevoerd en door een kraan op hun plaats getakeld. Deze en volgende week vinden 90 garageboxen hun plek op een terrein tussen de Lovense Kanaaldijk en de Nautilusstraat.

Over ruim een maand zijn de boxen beschikbaar voor de kopers of huurders. Die gaan de betonnen bouwwerken gebruiken voor opslag, of om er als zzp’er hun bedrijfje in uit te oefenen.

,,Tachtig van de negentig boxen zijn aan de man gebracht, aan particulieren of aan beleggers”, zegt commercieel directeur Edward Tolkamp van projectontwikkelaar Boxcomplex. Dat bedrijf, met ervaring in andere steden, laat de gebouwen van minimaal 3 bij 6 neerzetten. Tolkamp verwacht dat de klus van het plaatsen in een dag of acht geklaard is. Daarna kan het bestratingswerk beginnen. Leidingen voor elektra en water liggen er al.

Driekwart van de garageboxen is volgens Tolkamp eigendom van beleggers. Die hebben inmiddels de helft kunnen doorverhuren, al dan niet via Boxcomplex zelf. ,,Dat komt nu goed op gang”, zegt hij. ,,Huurders komen vaak op het laatste moment, als de gebouwen er al staan.”

Boxcomplex heeft op het terrein nabij het Wilhelminakanaal en de Bosscheweg 6.000 vierkante meter ter beschikking. In april 2019, zo is de prognose, worden nog eens 60 boxen geplaatst. Wat bestemd was voor beleggers is volgens het bedrijf al uitverkocht.

Het fenomeen is niet nieuw voor Tilburg. In de Reeshofwijk Dalem staat al een verzamelgebouw met 41 felgroene Uniekboxen. Pal ernaast is de bouw van precies zo’n complex met bedrijfs- en opslagunits gestart. De oplevering wordt in het voorjaar van 2019 verwacht.  

  1. Wanhoopsbrief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

    Wanhoops­brief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

    TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg