Volledig scherm
PREMIUM
Wat Guus de Jong nog het meest verbaast: dat mensen brutaal zijn zaak binnenstappen, er doorheen banjeren om vervolgens via de nooduitgang (die ze zelf openen) op de Willem II-straat uit te komen. © Jan van Eijndhoven


Hoe brutaal kun je zijn: voorbijgangers banjeren dóór Het Wapen van Tilburg vanwege wegwerkzaamheden

Ma 27 jan: Stalen hekken, een loopbrug en slotgracht: horecagelegenheid Het Wapen van Tilburg lijkt een onneembare vesting. De Tilburgse Spoorlaan ligt open, voor de zoveelste keer. Dat doet pijn. Al blijft eigenaar Guus de Jong rustig ademhalen.

Quote

Omlopen? Ho maar. En dat gebeurt niet één keer, maar drie keer op een dag

Guus de Jong

Open. Dicht. Open. Dicht. Open. Dicht. En weer open... Horeca-eigenaar Guus de Jong verlangt naar het eerste jaar dat het wegdek van de Spoorlaan er 365 dagen ín blijft liggen. Zijn zaak is al weken een eilandje. Er staan rijen hekken, betonblokken en over de open gegraven straat hangt de brug naar zijn zaak.

Wat hem nog het meest verbaast: dat mensen - voorbijgangers, geen klanten - brutaal zijn zaak binnenstappen, er doorheen banjeren om vervolgens via de nooduitgang (die ze zelf openen) naar de Willem II-straat te lopen. Die straat is vanaf de Spoorlaan onbereikbaar. ,,Laatst kwam er nog een groepje vrouwen binnen, zeggen ze: ‘We moeten in die straat zijn’. Omlopen? Ho maar. En dat gebeurt niet één keer, maar drie keer op een dag.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg