Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Buurman achtervolgt daders na inbraakpoging in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Drie inbrekers probeerden vrijdag in te breken in een woning aan de Vivaldilaan in Berkel-Enschot. Een buurman merkte de inbrekers op, zag ze in een auto springen en reed meteen achter de verdachten aan.

De buurman merkte rond 17.30 uur dat er ingebroken werd bij zijn buren. Toen de drie mannen via de tuin de woning verlieten en in een auto stapte, waarschuwde hij zijn buren en sprong zelf in de auto om de inbrekers te volgen. De daders reden met hun auto tegen de auto van de alerte buurman aan en wisten uiteindelijk op de A58 te ontkomen aan de man.

Even later kreeg de politie een melding binnen dat er drie personen op de Dr. Hub van Doorneweg renden. Een aantal agenten kwam ter plaatse en trof de auto van de inbrekers aan op de Blaakweg in Tilburg. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek, de daders zijn nog voortvluchtig.

  1. Willems Wondere Wereld: boek met foto's van Willem Vreeburg uit Tilburg

    Willems Wondere Wereld: boek met foto's van Willem Vreeburg uit Tilburg

    TILBURG - ‘Willems Wondere Wereld’ is de titel van een boek met foto's van Willem Vreeburg. Het fotoboek verschijnt een jaar na het overlijden van de Tilburger. Hij was mede-oprichter van Noorderligt en 013 en werkte als bedrijfsleider bij muziekpodium Paradox. Jarenlang maakte hij opmerkelijke foto's. Van opschriften, borden, mensen en veel vreemde situaties waar de meester mensen aan voorbij lopen. Veel van die foto's zijn geplaatst op website CuBra.

In samenwerking met indebuurt Tilburg