Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Buurman achtervolgt daders na inbraakpoging in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Drie inbrekers probeerden vrijdag in te breken in een woning aan de Vivaldilaan in Berkel-Enschot. Een buurman merkte de inbrekers op, zag ze in een auto springen en reed meteen achter de verdachten aan.

De buurman merkte rond 17.30 uur dat er ingebroken werd bij zijn buren. Toen de drie mannen via de tuin de woning verlieten en in een auto stapte, waarschuwde hij zijn buren en sprong zelf in de auto om de inbrekers te volgen. De daders reden met hun auto tegen de auto van de alerte buurman aan en wisten uiteindelijk op de A58 te ontkomen aan de man.

Even later kreeg de politie een melding binnen dat er drie personen op de Dr. Hub van Doorneweg renden. Een aantal agenten kwam ter plaatse en trof de auto van de inbrekers aan op de Blaakweg in Tilburg. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek, de daders zijn nog voortvluchtig.

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg