Carnaval in Tilburg.
Volledig scherm
Carnaval in Tilburg. © Beeld Werkt

Carnaval Tilburg te zien bij Lokale Omroep Goirle

GOIRLE - Programma's van Kruiken Tv over carnaval in Tilburg zijn te zien bij de LOG, de Lokale Omroep Goirle. Beide omroepen slaan de handen ineen. In het verleden waren uitzendingen van Kruiken TV te zien bij Omroep Tilburg, maar die omroep vreest dat ongewenste reclame-uitingen leiden tot boetes van het Commissariaat voor de Media. 

Om die zelfde reden zendt Omroep Tilburg ook de programma's van Kermis FM niet meer uit. Registraties van de Tilburgse kermis door Kermis FM waren in 2019 eveneens bij de LOG te zien. 

Quote

Het maakt ons niet uit of we bij Ziggo op kanaal 40 of kanaal 44 te zien zijn

Dennis van Roozendaal

,,Het in beeld brengen van carnaval in de stad is belangrijk voor het in stand houden van de carnavalscultuur” zegt Dennis van Roozendaal, voorzitter van Stichting Kruiken Tv. ,,Met Omroep Tilburg zijn de contacten goed, maar die omroep gaat onze programma's niet uitzenden. Even goede vrienden. Het maakt ons niet uit of we bij Ziggo op kanaal 40 of kanaal 44 te zien zijn.” Het gaat om programma's die Kruiken Tv komend weekend over carnaval in Kruikenstad gaat maken. Er zijn ook impressies van het Prinsenbal, het Leuterconcours. 

Opstapje

Maandag is er bij de LOG een live-uitzending van de Kruikenviering in de Heuvelse kerk. De uitzendingen worden steeds herhaald. Volgens Van Roozendaal is de samenwerking met de LOG een opstapje voor de totstandkoming van een regionale omroep, zoals is voorzien in de toekomst.

Ron Schuurkes van Omroep Tilburg wijst naar de richtlijnen van het Commissariaat voor de Media. Het is niet toegestaan om dienstbaar te zijn aan commerciële partijen. Omroep Tilburg vreest een hellend vlak, terwijl de omroep wel eindverantwoordelijk is mocht Kruiken Tv zich voor een commercieel karretje laten spannen. ,,Wij willen de schijn van belangenverstrengeling vermijden.” Bovendien kiest Omroep Tilburg voor onderscheidende programma's en diepgang. Die keuze strookt niet altijd met het registreren van evenementen in de stad.

Optocht

Omroep Tilburg gaat wel de registratie van de opstoet door Omroep Brabant op Facebook streamen. Ook wordt het programma over de opstoet herhaald. Bovendien maakt Omroep Tilburg zelf programma's met Ferry van de Zaande en de Tilburgse carnavalszanger - ‘Ik heb confetti onder mijn kunstgebit’  - Benno van Vugt.

Naast de afleveringen van Kruiken Tv zendt de LOG ook opnamen van de optochten van Goirle (Ballefruttersgat) en Riel (Kaaiengat) uit. 

In deze video van KruikenTV brengt burgemeester Weterings Schrobbelèr naar de bouwhal:

In samenwerking met indebuurt Tilburg