Volledig scherm
Het 6 Kernenvervoer moet de buurtbusin Hilvarenbeek gaan vervangen. © Erik Van Hest

CDA wil vaart achter pilot 6 Kernenvervoer in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - De CDA-fractie in Hilvarenbeek wil dat er zo snel mogelijk een begin wordt gemaakt met het 6 Kernenvervoer (6KV). Deze lokaal aangestuurde vervoersdienst moet op termijn de huidige buurtbus vervangen. Volgens de initiatiefnemers hangt het van de gemeente af of er al snel begonnen kan worden met een pilot.

Het 6KV is een initiatief van de Seniorenraad (SSH) in Hilvarenbeek. De verwachting is dat het onrendabele streekvervoer in de toekomst alleen nog ‘snelle routes’ rijdt en de dorpskernen links laat liggen. De buurtbussen komen sinds deze zomer al niet meer in Esbeek. Om de kernen ook in de toekomst goede bereikbaar te houden, wil de SSH een flexibele, vraaggerichte vervoersdienst opzetten. 

Ondersteuning

Volgens de werkgroep Mobiliteit van het SSH staan de provincie en vervoerder Arriva positief over het plan, dat uit fondsen gefinancierd moet worden. Eerder stelde de werkgroep in het Brabants Dagblad dat de gemeente ambtelijke ondersteuning voor subsidieaanvragen had toegezegd, maar dat deze tot op heden is uitgebleven. 

In schriftelijke vragen aan het college heeft het CDA er op aangedrongen dat die ondersteuning er alsnog komt. Het CDA vraagt het college ook om ervoor te zorgen dat een mogelijke sneldienst in de toekomst via de Esbeekseweg naar Hilvarenbeek rijdt, zodat ook Esbeek weer wordt opgenomen het traject.

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).

In samenwerking met indebuurt Tilburg