Volledig scherm
PREMIUM
De transformatie van de Tilburgse binnenstad gaat nog jaren door, de herinrichting van het gebied rond het stadhuis en omgeving wordt op hoogwaardig niveau afgerond. © Stephan Jongerius

Compromis in raad: Tilburg tornt niet aan ambitie stadshart

Tilburg tornt niet aan de ambitie voor het openbaar gebied van het stadshart. Eensgezinde gemeenteraad vindt creatieve oplossing voor kostenoverschrijding 2,8 miljoen.    

Maak de inrichting van de Tilburgse binnenstad af als beloofd, ook als dat 2,8 miljoen duurder uitpakt.,,Elk ander scenario is een verkeerd signaal naar investeerders nu en in de toekomst", hield binnenstadsregisseur Samantha van Rooij maandagmiddag de gemeenteraad voor. Uitstellen tot de volgende fase van het stadsforum (Koningsplein-Willemsplein) realiteit wordt? Dat kan nog wel zeven jaar duren, vreest zij. ,,En van uitstel komt afstel.”

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg