Volledig scherm
Connie Rijlaarsdam ontvangt haar prijs. © GGD GHOR Nederland

Connie Rijlaarsdam van GGD Hart voor Brabant 'meest invloedrijke persoon in publieke gezondheid'

TILBURG - Omdat ze het initiatief nam voor het programma ‘anticonceptie voor kwetsbare ouders’ is Connie Rijlaarsdam uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid 2016. De prijs werd uitgereikt door Hugo Backx namens GGD GHOR Nederland en de NPHF Federatie voor Gezondheid, tijdens het Nationaal Congres Volksgezondheid in Amersfoort.

Het programma van Rijlaarsdam, verpleegkundig specialist Openbare Geestelijke Gezondheidzorg bij GGD Hart voor Brabant, is al een aantal jaar in Tilburg en in Rotterdam zeer succesvol. 

Vrouwen die bijvoorbeeld dakloos zijn of een verslaving of verstandelijke beperking hebben, kregen bezoek van een hulpverlener. Van de eerste 30 vrouwen besloten er na gesprekken 25 om voorbehoedsmiddelen te gaan gebruiken.

  1. Fietser (56) overleed voor ogen van echtgenote, snorfietser (24) uit Tilburg had te veel gedronken

    Fietser (56) overleed voor ogen van echtgenote, snorfiet­ser (24) uit Tilburg had te veel gedronken

    TILBURG - De 24-jarige snorfietser die vorige week in Tilburg betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk, was onder invloed van alcohol. De man blijkt bijna twee keer meer gedronken te hebben dan wettelijk is toegestaan. Hij en een 56-jarige fietser kwamen zaterdag 13 april door een onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De fietser overleed ter plekke, in het bijzijn van zijn echtgenote die naast hem fietste.

In samenwerking met indebuurt Tilburg