Volledig scherm
Connie Rijlaarsdam ontvangt haar prijs. © GGD GHOR Nederland

Connie Rijlaarsdam van GGD Hart voor Brabant 'meest invloedrijke persoon in publieke gezondheid'

TILBURG - Omdat ze het initiatief nam voor het programma ‘anticonceptie voor kwetsbare ouders’ is Connie Rijlaarsdam uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid 2016. De prijs werd uitgereikt door Hugo Backx namens GGD GHOR Nederland en de NPHF Federatie voor Gezondheid, tijdens het Nationaal Congres Volksgezondheid in Amersfoort.

Het programma van Rijlaarsdam, verpleegkundig specialist Openbare Geestelijke Gezondheidzorg bij GGD Hart voor Brabant, is al een aantal jaar in Tilburg en in Rotterdam zeer succesvol. 

Vrouwen die bijvoorbeeld dakloos zijn of een verslaving of verstandelijke beperking hebben, kregen bezoek van een hulpverlener. Van de eerste 30 vrouwen besloten er na gesprekken 25 om voorbehoedsmiddelen te gaan gebruiken.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg