Volledig scherm
Cor en Cis van den Hurk - van der Biezen vieren zondag 12 augustus dat ze 60 jaar getrouwd zijn. © Marieke van den Hurk

Cor en Cis van den Hurk vieren diamanten bruiloft in Leijhoeve

TILBURG/HILVARENBEEK - Cor en Cis van den Hurk – van der Biezen vierden zondag 12 augustus dat ze 60 jaar getrouwd zijn. In 1958 traden ze in Rosmalen in het huwelijksbootje. Meteen na hun huwelijksreis namen ze hun intrek in het toenmalige hotel Dalan in Esbeek. Cor had per 1 september een baan als leraar aanvaard aan de mavo in Hilvarenbeek en hun huis was nog niet klaar. Na een paar maanden betrokken ze hun net gereed gekomen huis in de Petershemstraat in Hilvarenbeek.

Cor is tot zijn pensioen adjunct-directeur en leraar op de mavo geweest, Cis zorgde voor hun drie dochters en deed veel vrijwilligerswerk, onder andere voor de zwemvereniging en de tennisvereniging. Ook Cor was actief in het verenigingsleven van Hilvarenbeek.

Tot 2016 woonden ze in Hilvarenbeek maar hun verhuizing naar de Leijhoeve, waar ze vanaf december 2016 met erg veel plezier wonen, maakte dat ze vanaf die tijd inwoners zijn van Tilburg.

Cor is 89 en Cis wordt op 17 augustus 86 jaar. Beiden verkeren nog in redelijk goede gezondheid. Hun geheim? Actief blijven en mee gaan met de tijd. Ze zijn jaren oppas geweest voor al hun kleinkinderen, Cor heeft ze allemaal typen geleerd en gaf regelmatig bijlessen Frans, Cis overhoorde menig proefwerk. Cis is zeer bedreven op haar I-pad en Cor heeft zijn laptop waarop onder andere zijn oorlogsverhaal voor de kleinkinderen schreef. Beiden zijn fanatieke bridgers.

Op 25 augustus vieren ze samen met familie en vrienden in de Leijhoeve deze mijlpaal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg