De gemeenteraad van Loon op Zand
Volledig scherm
De gemeenteraad van Loon op Zand © Gemeente Loon op Zand

Coronabrief van gemeenteraad Loon op Zand aan inwoners: sterkte, dank en steun

KAATSHEUVEL - Een bijzonder initiatief van de Loonse gemeenteraad: een brief aan alle inwoners van Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. In een speciale coronaboodschap richten de raadsleden zich tot de bevolking. De fracties van de gemeenteraad van Tilburg kwamen vorige week met eenzelfde initiatief:  een open brief in het Brabants Dagblad. 

,,Heftig, is misschien wel het meest toepasselijke woord voor wat ons nu allemaal overkomt. Een crisis ontstaan vanuit een virus verspreidt zich over de wereld en ook onze dorpen maken er op een harde manier kennis mee”, zo beginnen de fractievoorzitters van GemeenteBelangen, Voor Loon, VVD, CDA en Pro3 hun gezamenlijke schrijven. 

Geliefde inwoners die overlijden

,,Van een grote aandacht in de media, naar de eerste zieken, naar thuisblijven, geen school of werk, geen klanten, mantelzorgers of familie over de vloer. En helaas ook geliefde inwoners die overlijden. Wij wensen iedereen veel sterkte in deze moeilijke periode.”

Nu geen politieke arena

,,Wij, gemeenteraadsleden, ervaren hetzelfde als u allemaal. Onze zorg gaat in eerste instantie uit naar onze omgeving. Daarnaast hebben wij echter ook een verantwoordelijkheid naar u, als volksvertegenwoordigers. Voor ons is het nu niet de tijd om elkaar in een politieke arena te treffen.”

Volste vertrouwen in college

,,Wij willen, net als u, zo snel en goed mogelijk uit deze crisis komen. Ons volste vertrouwen, in de uitvoering van deze belangrijke taken, spreken wij uit naar ons college van burgemeester en wethouders.”

Dezelfde zorgen als u

,,Ook wij hebben dezelfde zorgen als u. Via onze omgeving en achterban bereiken ons ook signalen. Vooral signalen van kwetsbare groepen gaan ons aan het hart. Wij waarderen de tomeloze inzet van personeel in de gezondheidszorg en andere sectoren die nu aan de basis staan van gezondheid en welzijn. Denk ook aan onze ondernemers, ondersteun hen waar mogelijk door producten lokaal te blijven afnemen.”

Neem contact op met ons

,,Als u met vragen zit die u niet kwijt kunt bij de instanties die daarvoor zijn, aarzel niet. Neem contact op met ons, mogelijk dat wij iets voor u kunnen betekenen. Wij vertegenwoordigen uw stem, die we dan kunnen overbrengen binnen het gemeentebestuur.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg