Volledig scherm
roadburn 2019 op weg naar stadscamping moerenburg © Beeld Werkt

Daar komt het Roadburn-legioen

Do 11 apr: In Moerenburg begint de Stadscamping aan de beste dagen van het jaar: het Roadburn-legioen strijkt weer in de stad neer. Het legendarische muziekfestival trekt bezoekers van over de hele wereld naar Tilburg. 

,,Tof, geen beter publiek dan het Roadburn-publiek”, zegt Eric Steur, één van de krachten achter de Stadscamping. ,,Maar dat zul je overal in de stad te horen krijgen, vraag het maar aan de ondernemers op de Korte Heuvel.” 

Camping voor 1250 man

Volledig scherm
roadburn 2019 op weg naar stadscamping moerenburg © Beeld Werkt

Voor het legioen is in Moerenburg een flinke camping uit de grond gestampt: er kan 1250 man bivakkeren. De camping ligt één weilandje verder weg dan vorig jaar, toen waren er 1200 campinggasten. De Roadburners nemen zelf tentjes mee maar slapen er ook in Festipi's en Flexotels, dat zijn inklapbare hotelkamers.

De reis is soms loodzwaar: drie Australiërs kwamen gisteren pas na 27 uur reizen op de camping aan.  

Het festival is al geruime tijd uitverkocht en wordt geroemd om zijn relaxte sfeer. Behalve Poppodium 013 zijn onder meer de Koepelhal en (voor het laatst) het Patronaat de podia. Wie iets van de sfeer (en foto- en kunstexposities) wil proeven kan terecht in de vrij toegankelijke Wagenmakerij naast de Koepelhal.

Volledig scherm
De Roadburn-camping. © Beeld Werkt

In samenwerking met indebuurt Tilburg