Volledig scherm
Voetballende leerlingen van Kweekschool St.Stanislaus (lichting 1958). © Hans Verhoeven

De eerste externen van Kweekschool St. Stanislaus zoeken elkaar weer op

TILBURG - Als de 'externen' van weleer, houden 15 leerlingen van Kweekschool St. Stanislaus volgende week zaterdag een reünie. De klas van 1958 haalt 's middags in de Belvertshoeve in Oisterwijk herinneringen op.

Op de school werden door de fraters van Tilburg onderwijzers opgeleid. In 1958 kregen zij voor het eerst te maken met een klas van studenten die zelf geen frater wilden worden. 'Externen', zo noemde directeur frater Sigismund hen.

,,We hebben prima onderwijs gehad van een stel keien van docenten", looft Hans Verhoeven met terugwerkende kracht de fraters. ,,Al hadden we dat toen nog niet zo in de gaten."

De 15 die zaterdag 20 januari bijeenkomen, maakten niet de hele klas uit. Zeven leerlingen zijn inmiddels gestorven. Twee verblijven in het buitenland.

Volledig scherm
In 1958 kregen de fraters van Tilburg op hun kweekschool voor het eerst met 'externen' te maken. © Hans Verhoeven
  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg