Bovenaanzicht van de gebouwen van De Rendierhoeve.
Volledig scherm
PREMIUM
Bovenaanzicht van de gebouwen van De Rendierhoeve. © Roozen Van Hoppe

De Rendierhoeve, waar nonnen woonden, wordt locatie voor eten en logeren

BERKEL-ENSCHOT - De weg ligt open voor een nieuwe toekomst van de Rendierhoeve. In en rond het voormalig vluchtklooster nabij de abdij van Koningshoeven kunnen bezoekers straks eten, drinken of logeren. Die puzzel heeft eigenares Yvonne van Balkom gelegd. ,,Het voelt goed, ik ga het gewoon doen”, zegt ze. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Tilburg