Volledig scherm
ALPHEN, Foto: Pix4Profs/Jan Stads Boer Erik Meijs (links) in gesprek met bestuursleden Wilfred Slobbe (midden) en Nol van den Berg op het terrein van de Herenboeren-coöperatie Goedentijd. De voormalige koeienstal krijgt meerdere nieuwe functies. © Pix4Profs/Jan Stads

De spade kan de grond in: leden schieten Herenboeren in Alphen van start

ALPHEN - De tweede coöperatie Herenboeren in Brabant kan daadwerkelijk in Alphen van start. Tilburger Erik Meijs is de boer die op twaalf hectare pachtgrond aan de Goedentijd de dagelijkse leiding krijgt.

De ledenvergadering stemde vrijdagavond in met de voorstellen hierover van het bestuur. In volle vaart moet er nu voor worden gezorgd dat het teeltseizoen ten volle wordt benut. 

Bij Herenboeren, reeds actief in Boxtel, draait het erom dat de leden zelf toezien op de productie van ‘eerlijk eten': dichtbij, kleinschalig, in harmonie met de natuurlijke omgeving. Ze nemen daarvoor een boer in dienst die de praktische hand heeft in het voorzien van groenten, fruit, aardappelen, vlees van runderen en varkens en eieren. 

Meijs werkte tot dusver in Tilburg bij Ut Rooie Bietje, de biologische tuinderij van stichting Traverse. Die biedt dagopvang aan mensen met een beperking, maar stopt daar eind dit jaar mee. 

De Herenboerencoöperatie Goedentijd telt momenteel 140 leden uit Midden-Brabant. Het streven is 200 huishoudens aan zich te binden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg