Volledig scherm
De sneakerbeurs in Eindhoven. Tilburg krijgt nu ook voor het eerst zo'n beurs. © Nikki van Toorn

Deadstock verwacht ‘sneakerfreaks’ uit heel Nederland tijdens eerste Tilburgse sneakerbeurs

Ma 14 okt: De hele Wagenmakerij - goed voor zo'n 5.500 vierkante meter - verandert begin november in de Deadstock Sneaker Market (DSM). Het gaat om het grootste evenement rond sneakers buiten de Randstad. DSM strijkt voor het eerst in Tilburg neer.

,,Een industriële en toffe locatie gelegen die perfect past bij DSM”, zegt medeorganisator Menzo Dijkstra over de Wagenmakerij in de Spoorzone. Tijdens het evenement staan er meer dan 100 tafels met (exclusieve) sneakers. Maar ook vintage, tattoos, sport en gaming krijgen een plekje. Daarnaast kan er gegeten en gedronken worden. 

Eerdere edities

Dijkstra heeft samen met Peter Eschgfäller al een succesvol online sneaker boutique genaamd Bijsmaak. Ze zien DSM als een mooie toevoeging aan de sneakerwereld. Eerder had Deadstock Sneaker Market al succesvolle edities in Nijmegen (Vasim) en Eindhoven (Klokgebouw). De organisatoren verwachten uit heel Nederland bezoekers. 

Op de edities in Nijmegen en Eindhoven kwamen respectievelijk 2.000 en 2.500 ‘sneakerfreaks’ af, vertelt Maurice Vogels van Deadstock. ,,De wereld van sneakers is groeiende en wordt steeds populairder.”

Tickets voor Deadstock Sneaker Market op 2 november kosten 10 euro.

In samenwerking met indebuurt Tilburg