Volledig scherm
PREMIUM
Decibel 2019, het hoofdpodium © Hein Eikenaar/BD

Decibel Outdoor ontvangt 177 klachten, maar ook de complimenten van gemeente Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - ‘Misschien wel een voorbeeldfestival’, zo typeert loco-burgemeester Ted van de Loo in Hilvarenbeek dancefestival Decibel Outdoor. Vooral vanuit de omgeving Tilburg regende het afgelopen weekend klachten over geluidsoverlast, maar de gemeente Hilvarenbeek is vol lof. ,,De organisatie heeft zich keurig aan de regels gehouden.”

In totaal kwamen er dit weekend bij de organisatie van Decibel Outdoor en de gemeente Hilvarenbeek 177 meldingen en klachten binnen. Het grootste deel van die klachten ging over geluidsoverlast. Dat is veel meer dan vorig jaar, toen er enkele tientallen klachten binnenkwamen. In 2017 stond de teller op 127 meldingen. ,,Dat er veel overlast was, dat kan”, zegt Van de Loo, woordvoerder namens de gemeente bij afwezigheid van burgemeester Harrie Nuijten. ,,Het ene jaar is de windrichting nu eenmaal anders dan het andere jaar. Maar het festival heeft zich aan alle geluidsnormen gehouden.”

  1. Heftige nacht voor brandweer, maar na elf uur is overlast voorbij in Tilburg: zo werd de brand bestreden
    video

    Heftige nacht voor brandweer, maar na elf uur is overlast voorbij in Tilburg: zo werd de brand bestreden

    TILBURG - Hoe bestreed de brandweer de enorme brand in de vier panden aan het industrieterrein Kraaiven in Tilburg? Pas na elf uur blussen kon de Veiligheidsregio eindelijk melden dat er in de directe omgeving geen overlast meer was. Dankzij hulp van een drone kreeg de brandweer ‘fantastische beelden vanuit de lucht’, die hielpen de hotspots van de vlammenzee te ontdekken en uitbreiding te voorkomen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg