Volledig scherm
PREMIUM
De huisraad van een flatwoning aan de Munttorenstraat in Tilburg staat op straat te verregenen. © Jack Brekelmans

Deurwaarder zet inboedel in stromende regen op straat in Tilburg, kan dat zomaar?

TILBURG - Een drijfnat bankstel, een zeiknatte beeldbuis-tv en een stofzuiger waar het regenwater doorheen loopt. Een groot deel van de inboedel van een appartement aan de Munttorenstraat in Tilburg is dinsdag verloren gegaan doordat het door een deurwaarder in de stromende regen op straat is gezet. Zonde van de spullen misschien. Maar het is precies zoals bij een uithuiszetting gewerkt wordt. Vier vragen en antwoorden. 

1. Mag een deurwaarder zomaar een huis leeghalen? 

Niet voordat een rechter de huurovereenkomst heeft ontbonden. Dat kan bijvoorbeeld als een bewoner zijn huur twee maanden of meer niet betaalt. De huurder krijgt van de rechter de tijd om zelf te verhuizen. Maar als dat te lang duurt, of iemand vertrekt zonder zijn spullen, kan een woningcorporatie besluiten om een deurwaarder in te schakelen. Die ontruimt het huis overigens niet alleen. Er is altijd een hulpofficier van justitie bij, een slotenmaker en een verhuisploeg. In sommige gevallen assisteert ook de politie. 

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).

In samenwerking met indebuurt Tilburg