Volledig scherm
Een beeld uit het jaarverslag van Diamant Groep. © Diamant Groep

Diamant-groep onttrekt zich aan financiële malaise in sector, blijft uit rode cijfers

TILBURG - Voor de Diamant-groep was 2017 financieel een positief jaar. Het Tilburgse leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt behaalde een positief resultaat van zo’n 1,9 miljoen euro. Hiermee onderscheidt Diamant zich volgens het bedrijf binnen de sector in Nederland, die grotendeels door de bezuinigingen vanuit de overheid in de rode cijfers terecht is gekomen.

In 2017 heeft de Diamant-groep ruim 1900 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt voorzien van passend werk. De nieuwe aanwas, die via de Participatiewet zou moeten komen, is volgens algemeen directeur Robert Bool kleiner dan gehoopt. ,,Samen met de gemeenten waarvoor we werken, bekijken we hoe we meer schwung kunnen geven aan het werken via de Participatiewet."

Doordat ook de komende jaren de bezuinigingen nog steeds verder oplopen, verwacht ook de Diamant-groep financieel een lastige periode tegemoet te gaan.

De komende maanden gaat Diamant, in opdracht van de gemeente Tilburg, 50 vluchtelingen met verblijfsvergunning helpen om te reïntegreren op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze leren Nederlands, gericht op werk en krijgen uitleg over de gebruiken en gewoonten op de Nederlandse arbeidsmarkt. De eerste 23 statushouders zijn inmiddels gestart.

In samenwerking met indebuurt Tilburg