Volledig scherm
PREMIUM
Het lijkt voorgoed gedaan met de Muizenstad op de kermis: exploitanten vrezen voor dierenactivisten in de tent. © Jan van Eijndhoven

Dierenactiviste verbaasd over opdoeken Muizenstad: ‘Ging het met de bio-industrie maar net zo makkelijk’

TILBURG - ,,Ik plaats een door iemand anders gemaakt filmpje op twitter en een kermisattractie met dieren houdt er meteen mee op. Ging het met de bio-industrie maar zo makkelijk.”

Met die woorden geeft dierenactiviste Karen Soeters er blijk van het opdoeken van de Muizenstad maar een vreemd verhaal te vinden. Maar in Friesland blijft exploitant Wobbe Nieborg bij het besluit dat hij twee weken geleden nam op de kermis in Tilburg. Het is dan gedaan met de ruim zestig jaar oude kermisfolklore. ,,Ik moet het niet hebben dat die dierenactivisten bij ons in de tent stennis gaan schoppen terwijl er kinderen bij zijn.”

  1. Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van Redhead Days

    Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassa­deurs van Redhead Days

    TILBURG/UDENHOUT - Redhead Days heeft zo’n honderd roodharige ambassadeurs in de stad. Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout horen tot dat selecte gezelschap. Lotte heeft licht rood haar, met soms een blonde lok, haar broertje Niels heeft feller rood haar. ,,Nee, ik word nooit gepest”, zegt Lotte. ,,Kinderen op school vinden mijn haren mooi, dat zeggen ze vaak.” Lotte heeft posters van Redhead Days op school op het prikbord gehangen en dat trok bekijks.

In samenwerking met indebuurt Tilburg