DOC-T Hondenwandeling
Volledig scherm
DOC-T Hondenwandeling © Facebook

Dierenasiel plaatst in Tilburg geen honden en katten zolang corona duurt

TILBURG - Wie bij het dierenopvangcentrum in Tilburg een hond of kat uit wil zoeken, moet geduld hebben. ,,We wachten met adoptie tot de corona-crisis voorbij is", laat manager Harrie Backx van DOC-T weten.

Reden is dat ook op het dierenasiel de kans op besmetting met het virus zo klein mogelijk gehouden moet worden. Daarom ook heeft Backx besloten om met twee ploegen van vaste medewerkers en vrijwilligers te gaan werken. 

Beide, van tien krachten sterk, wisselen elkaar halverwege de dag af zonder fysiek contact.  ,,Als binnen één shift corona opduikt, hebben we altijd nog mensen achter de hand.”

Sowieso huiverig

Van andere asiels heeft Backx gehoord dat er mensen zijn die in deze tijden van thuiszitten een huisdier wel wat lijkt. ,,Daar zijn wij sowieso huiverig voor", zegt Backx. 

Quote

We hopen van harte dat er na deze crisis weer veel mensen zijn die weloverwo­gen een hond of kat bij ons op komen halen

Harrie Backx

,,De keuze voor een huisdier moet je niet ad hoc maken. We hopen van harte dat er na deze crisis weer veel mensen zijn die weloverwogen een hond of kat bij ons op komen halen.”

Backx maakt zich geen zorgen dat de hokken van DOC-T op industrieterrein Vossenberg uit gaan puilen als corona lang aanhoudt. ,,We hebben nog veel capaciteit. Momenteel zijn er 25 honden en 18 katten. Dat is vrij rustig.” 

Medewerkers van de dierenambulance proberen een hertje te redden.
Volledig scherm
Medewerkers van de dierenambulance proberen een hertje te redden. © DG

De aanvoer van voedsel is ook op orde. En de Dierenambulance, die ook onder DOC-T valt, rijdt nog altijd rond om dieren in nood op te halen. 

Huisdieren geen infectiebron

Hoewel verspreiding van het corona-virus bij vleermuizen moet zijn begonnen en dus van dier op mens is overgesprongen, zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat huisdieren mensen of andere dieren kunnen infecteren.

Zie hieronder video van de open dag bij DOC-T, oktober 2019. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg