Volledig scherm
PREMIUM
Fragment uit de historische optocht tijdens Diessen 1625 in 1995. In het midden de eregasten burgemeester Reinders (donkerblauw overhemd) en rechts naast hem Commissaris van de Koningin Van der Harten, vóór het voormalige gemeentehuis van Diessen in de Willibrordusstraat. © Collectie Fotostichting Diessen

Diessen 1650 gaat weer voor een echt Diessens feestje in 2020

DIESSEN - De dorpskernen Diessen, Haghorst en Baarschot kleuren volgend jaar blauw-geel voor de viering van 1650 jaar Diessen. De jaarlijkse evenementen sluiten aan bij het thema en in september 2020 is er een feestweekend op de Gildeweide. Want de voormalige gemeente Diessen mag dan niet meer zelfstandig zijn, een feestje bouwen kunnen ze er nog steeds.

Volledig scherm
Het logo van de stichting Diessen 1650 © Stichting Diessen 1650

Een kwart eeuw geleden stond Diessen op z’n kop. Het was destijds 1625 jaar geleden dat er in de geschiedenisboeken voor het eerst melding werd gemaakt van ‘Deusone’, en dat werd gevierd met een spectaculair feestweekend waar vandaag de dag nog steeds over gesproken wordt. ,,De ene helft van het dorp was vrijwilliger en de andere helft kwam kijken, een geweldig feest”, zegt Diessenaar Emile Gimbrère. ,,Maar het was ook het laatste feestje voor de herindeling. Kort daarna werd Diessen bij de gemeente Hilvarenbeek gevoegd.”

  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg