Dirk Kuyt maakt broodjes bij Brownies en Downies in Tilburg

VIDEOTILBURG - Voetballer Dirk Kuyt kwam vanmorgen langs bij Brownies & Downies aan het Pieter Vreedeplein. Dat deed hij in het kader van zijn Dirk Kuyt foundation. 

De voormalig Feyenoord-aanvoerder arriveerde in legervoertuigen met ex-mariniers. De veteranen organiseerden een korte bootcamp met de 'Kanjers’ van Brownies & Downies. 

Bij de van oorsprong Veghelse lunchroom kunnen mensen met een beperking  werken. De meesten hebben het syndroom van Down. Ze waren verheugd met het fotomoment en de handtekeningen. 

Brownies & Downies werkt samen met de Foundation. Een deel van de opbrengst van het 'broodje Dirk Kuyt’ gaat naar de stichting en de 'kanjers’ kunnen onder begeleiding sporten op speciale sportdagen. Kuyt heeft samen met een jongen met het Down-syndroom een 'DK’-broodje gemaakt. 

Volledig scherm
Dirk Kuyt bij Brownies & Downies © Nigel van Schaik
Volledig scherm
Medewerkers van Brownies & Downies kregen een bootcamp van marineveteranen. © Nigel van Schaik
  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg