Dirk Kuyt maakt broodjes bij Brownies en Downies in Tilburg

VIDEOTILBURG - Voetballer Dirk Kuyt kwam vanmorgen langs bij Brownies & Downies aan het Pieter Vreedeplein. Dat deed hij in het kader van zijn Dirk Kuyt foundation. 

De voormalig Feyenoord-aanvoerder arriveerde in legervoertuigen met ex-mariniers. De veteranen organiseerden een korte bootcamp met de 'Kanjers’ van Brownies & Downies. 

Bij de van oorsprong Veghelse lunchroom kunnen mensen met een beperking  werken. De meesten hebben het syndroom van Down. Ze waren verheugd met het fotomoment en de handtekeningen. 

Brownies & Downies werkt samen met de Foundation. Een deel van de opbrengst van het 'broodje Dirk Kuyt’ gaat naar de stichting en de 'kanjers’ kunnen onder begeleiding sporten op speciale sportdagen. Kuyt heeft samen met een jongen met het Down-syndroom een 'DK’-broodje gemaakt. 

Volledig scherm
Dirk Kuyt bij Brownies & Downies © Nigel van Schaik
Volledig scherm
Medewerkers van Brownies & Downies kregen een bootcamp van marineveteranen. © Nigel van Schaik
  1. 'Geen afwijkende metingen’, onderzoek naar prikkelende ogen bij Kruidvat in Tilburg afgerond

    'Geen afwijkende metingen’, onderzoek naar prikkelen­de ogen bij Kruidvat in Tilburg afgerond

    TILBURG - Twee dagen op rijd kwam de brandweer metingen uitvoeren bij het Kruidvat aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Zowel op donderdag als op vrijdag hadden klanten last van prikkelende ogen. Zaterdag is de brandweer terug geweest om nog een meting uit te voeren. Daarbij is niks ontdekt. Ook geven klanten aan dat zij geen klachten meer hebben. ,,Het onderzoek is hiermee afgerond", laat Veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg