Volledig scherm
Het distributiecentrum van Rhenus aan de A58, bijgenaamd The Tube. © Dokvast

Distributiecentrum bij A58 scoort hoog op duurzaamheid

TILBURG - Het ontwerp was al bijzonder. Maar nu scoort het distributiecentrum van Rhenus Logistics aan de snelweg A58 ook hoog op een ander terrein:  duurzaamheid. 

'Het duurzaamste distributiecentrum van Europa', noemt de Oisterwijkse ontwikkelaar Dokvast het. Het gasloze logistiek centrum kreeg deze week het BREAAM Outstanding-certificaat. ,,Op alle categorieën hebben we bijna de maximale score behaald", stelt directeur Jos Klanderman van Dokvast in een persverklaring.  

Wat volgens hem heeft bijgedragen aan de score zijn een luchtdichte buitenschil, energie opgewekt door zonnepanelen, het gebruik van duurzame materialen, automatisch dimmende ledverlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken, een warmtepomp en E-ketels. 

Rhenus Contract Logistics neemt het 60.000 vierkante meter grote pand op bedrijventerrein Het Laar in het derde kwartaal van dit jaar in gebruik. Met de bouw is eind 2017 gestart. Officieel heet het NewLogic III, maar vanwege de vorm heeft het al de bijnaam The Tube gekregen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg