Volledig scherm
Het distributiecentrum van Rhenus aan de A58, bijgenaamd The Tube. © Dokvast

Distributiecentrum bij A58 scoort hoog op duurzaamheid

TILBURG - Het ontwerp was al bijzonder. Maar nu scoort het distributiecentrum van Rhenus Logistics aan de snelweg A58 ook hoog op een ander terrein:  duurzaamheid. 

'Het duurzaamste distributiecentrum van Europa', noemt de Oisterwijkse ontwikkelaar Dokvast het. Het gasloze logistiek centrum kreeg deze week het BREAAM Outstanding-certificaat. ,,Op alle categorieën hebben we bijna de maximale score behaald", stelt directeur Jos Klanderman van Dokvast in een persverklaring.  

Wat volgens hem heeft bijgedragen aan de score zijn een luchtdichte buitenschil, energie opgewekt door zonnepanelen, het gebruik van duurzame materialen, automatisch dimmende ledverlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken, een warmtepomp en E-ketels. 

Rhenus Contract Logistics neemt het 60.000 vierkante meter grote pand op bedrijventerrein Het Laar in het derde kwartaal van dit jaar in gebruik. Met de bouw is eind 2017 gestart. Officieel heet het NewLogic III, maar vanwege de vorm heeft het al de bijnaam The Tube gekregen. 

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg