Volledig scherm
DNA. © thinkstock

DNA verraadt Tilburgse inbreker

TILBURG - Een 25-jarige Tilburgse man is dinsdag na een DNA-match aangehouden als verdachte van een winkelinbraak in Tilburg in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Bij een winkel aan de Burgemeester Brokxlaan werd in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april door twee daders ingebroken. De politie trof niemand meer aan, maar deed uitgebreid sporenonderzoek. Met resultaat, want dinsdagochtend 20 augustus hield de politie een 25-jarige man uit Tilburg aan als verdachte.

Deur ingeslagen

Tijdens die nacht in april werd bij de inbraak de ruit van de toegangsdeur ingeslagen. Vervolgens ging een persoon de winkel in en de ander bleef op de scooter zitten. Na de inbraak reden ze weg in de richting van de Alleenhouderstraat. 

Match

Het veiliggestelde DNA werd opgestuurd naar het NFI. Hier werd de bemonstering vergeleken met de aanwezige DNA-profielen. Dit resulteerde in een match. De Officier van Justitie gaf vervolgens toestemming om deze verdachte aan te houden. De 25-jarige man zit vast voor verder onderzoek.

  1. Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte
    PREMIUM

    Ongeduldi­ge automobi­lis­te rijdt organisa­tor Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisa­tie overweegt aangifte

    TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg