Volledig scherm
Stockbd politie © BD

Dronken Belg slaat politieagent blauw oog in Tilburg

TILBURG - Een 42-jarige Belg heeft dinsdagavond een politieagent mishandeld in de omgeving van de Telegraafstraat in Tilburg. De 42-jarige man sloeg de agent nadat hij aangehouden werd omdat hij niet meewerkte aan een controle.

De agenten reden in een surveillanceauto over de Spoorlaan toen twee voorbijgangers meldden dat er een automobilist in een Belgische auto vreemd rijgedrag vertoonde. In de Telegraafstraat zagen de agenten de auto staan, maar de bestuurder ging er meteen vandoor toen hij de politie zag. Een paar straten verderop stopte de 42-jarige Belg nadat hij een stopteken kreeg.

De bestuurder werd gecontroleerd, maar was opstandig en werkte niet mee aan de controle. Ook hadden beide agenten het idee dat de bestuurder onder invloed was van alcoholhoudende drank.

Stomp op gezicht

De man werd aangehouden omdat hij niet mee wilde werken. Een passagier probeerde de aanhouding te beletten en pakte een van de politiemensen vast. De aangehouden automobilist stompte vervolgens de agent op zijn gezicht. De politie heeft pepperspray gebruikt om de verdachte onder controle te brengen en hem af te voeren naar het politiebureau.

Op het bureau bleek dat de man naast alcohol ook softdrugs had gebruikt. De politieagent heeft een blauw oog overgehouden aan de mishandeling en heeft aangifte gedaan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg