Duncan favoriet bij bookmakers voor zege Songfestival

updateSongfestivaldeelnemer Duncan Laurence (24) maakt voorlopig goede sier met zijn lied Arcade. Bij de bookmakers staat het lied momenteel op de eerste plek.

Duncan neemt met zijn toppositie de eerste plek over van Rusland. Sergey Lazarev (met de powerballade Scream) stond tot zaterdagavond op poleposition om het internationale liedjesfestijn in Tel Aviv te winnen. De Nederlandse inzending is hem echter voorbijgestreefd.

Nadat Duncan eerder deze week zijn inzending wereldkundig maakte, kwam hij meteen op de tweede plek binnen op de lijst van de ‘bookies’. De officiële video van zijn nummer Arcade is inmiddels door ruim 1,2 miljoen belangstellenden bekeken. Duncan reageerde vanmorgen op Instagram euforisch op dat aantal. ,,Wow! Ik ben sprakeloos.” Op dat moment had hij exact een miljoen views. Ilse DeLange, die hem tipte om mee te doen aan het ESF, gaf Duncan vanmorgen een groot compliment.

Nog niet alle deelnemers zijn bekend. Zweden stuurt John Lundvik naar het Eurovisie Songfestival. Met Too Late For Love won hij gisteren de nationale finale in Stockholm. Lundvik staat momenteel bij de wedkantoren op een derde positie. Zwitserland (Luca Hänni  met She Got Me) op vier en vijf Italië dat zanger Mahmood met het lied Soldi naar Tel Aviv stuurt. 

Volledig scherm
Duncan Laurence © EPA

In samenwerking met indebuurt Tilburg