Volledig scherm
PREMIUM
buurtwacht verhaal Richard Clevers BD bijlage Z © John Back

Een keerzijde van buurtpreventie: Als je door een misverstand met je foto op Facebook belandt

Via apps en Facebookgroepen tippen steeds meer Brabanders elkaar over ‘verdachte situaties’ in hun wijk. Maar er zijn ook keerzijden. Bijvoorbeeld als je door een misverstand met je foto op Facebook belandt: ,,VERDACHT gedragend persoon.”

,,Ze komen me halen”, grap ik als op zaterdagavond een politiewagen en -motor voor ons huis parkeren. ,,Sla me maar in de boeien,” doe ik luchtig, als ik de deur voor de agenten open zwaai.

  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg