Ambassadeur Edwin Vermetten (links) en Joep Horevoorts, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Kiek
Volledig scherm
PREMIUM
Ambassadeur Edwin Vermetten (links) en Joep Horevoorts, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Kiek © Pix4Profs / Joris Buijs

Een nieuwe ambassadeur en een nieuwe app voor schijnvliegveld De Kiek, maar er zijn meer wensen

RIEL - Een splinternieuwe app en een nieuwe, wereldberoemde ambassadeur moeten schijnvliegveld De Kiek in Riel verder helpen. Want er is nog genoeg te wensen over. Zoals een beter pad voor mindervaliden. ,,We moeten deze plek in stand houden.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Tilburg