Eerste Scoor een boek! Tilburg: kinderen lezen 7.352 boeken. Mét een handtekening van Lewis en Rienstra

videoTILBURG - Zo'n 1.500 kinderen van 20 basisscholen uit Tilburg, Hilvarenbeek en Oisterwijk hebben afgelopen 10 weken samen 7.352 boeken gelezen. Daarmee is het project 'Scoor een boek!' geslaagd en krijgt het zeker een vervolg, zegt directeur Peter Kok van de bibliotheek Midden-Brabant.

Aan de eerste editie van het leesproject deden 48 klassen mee. Dinsdag hadden ze de afsluiting op het terrein van voetbalclub Willem II met een sportmiddag. Willem II-spelers - onder wie Fernando Lewis, Elmo Lieftink en Ben Rienstra - deelden handtekeningen uit. 

Het project heeft tot doel kinderen leeskilometers te laten maken, hun woordenschat uit te breiden en plezier in het lezen bij te brengen. Kok: ,,Eén op de tien kinderen in Nederland verlaat de basisschool met een lees- en taalachterstand."

Volledig scherm
Burgemeester Weterings maakt bekend hoeveel boeken de kinderen samen hebben gelezen: 7.352 stuks. © Hein Eikenaar/BD

Bibliotheek Midden-Brabant en stichting Willem II Betrokken zijn initiatiefnemer  van het project. Burgemeester Weterings onthulde hoeveel boeken er zijn gelezen. ,,En blijft lezen, dat is belangrijk! Net als veel bewegen."

Dat is aan Rens Schoonman (9) uit groep 5 van basisschool De Tovervogel wel besteed. ,,Ik lees al heel veel. De afgelopen weken heb ik vier boeken gelezen, hele dikke." Zijn klasgenootje Lucas de Moor tekent voor het dubbele: 8 boeken. ,,Al lees ik niet zo vaak boeken, maar wel heel veel strips."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg