Volledig scherm
Efteling-show Raveleijn ligt al maanden stil door technische storing © Efteling

Efteling-show Raveleijn ligt al maanden stil door technische storing

KAATSHEUVEL - Het is nog onduidelijk wanneer de Efteling-show Raveleijn weer te zien zal zijn. Dat zegt een woordvoerder van het pretpark desgevraagd. De paardenshow ligt al sinds begin augustus stil door een technische storing.

De oorzaak ligt in Draconicon, de grote mechanische draak die een belangrijk onderdeel is van de show. ,,Er is een technisch probleem met de draak. We zijn hard aan het werk om Draconicon weer aan de praat te krijgen, maar helaas duurt dat langer dan we hadden gehoopt”, legt de woordvoerder van de Efteling uit. Volgens de woordvoerder staan de problemen met Raveleijn los van het incident met dierenactivisten die in april dit jaar de show verstoorden.

Als alternatief voor Raveleijn biedt het park momenteel een zwaardvechtdemonstratie en een ontmoeting met ruiters uit de show aan. De Efteling verwacht wel dat Raveleijn uiteindelijk weer terug zal keren. ,,We gaan ervan uit dat dat gaat lukken.”

  1. Onbegrijpelijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    Onbegrijpe­lijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    TILBURG - Net op het allerlaatste moment die tractor met gierton inhalen. Of in totaal tegen drie auto's knallen zonder dat je eigenlijk weet wat er is gebeurd. Dan ben je een gevaar op de weg, vindt het Openbaar Ministerie. Twee automobilisten moesten zich recent voor de rechtbank verantwoorden. De eerste verdachte vindt vervolging onterecht. ,,Ik heb hier veel last van gehad. Om nou zo om te gaan met een man van 77 jaar." De tweede is schuldbewuster: ,,Ik heb daarna hulp gezocht."
  2. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg