Volledig scherm
Afscheid van Jamie Oliver in Tilburg. © EPA

Einde van Jamie Oliver in Tilburg: pizzeria na nog geen jaar alweer dicht

Do 4 apr: Net open en weer ten onder. Nog geen jaar na de opening is Jamie Oliver’s Pizzeria aan het Pieter Vreedeplein dicht. ‘Vanwege technische redenen’ staat er op een briefje aan de deur, maar de eigenaren hebben surseance van betaling aangevraagd. 

Dat laat eigenaresse Souad El Hamdaoui weten, ze was samen met haar Rotterdamse zakenpartner Willem Tieleman het avontuur in pizzaland aangegaan. Ook de pizzeria van Jamie Oliver in Arnhem is dicht. De reden voor de sluiting is simpel, legt El Hamdaoui uit in onze zusterkrant De Gelderlander: er moest geld bij.

‘Onvoldoende gasten’

Quote

We hadden onvoldoen­de gasten voor een gezonde exploita­tie

Souad El Hamdaoui

,,We hadden onvoldoende gasten voor een gezonde exploitatie. Voor ons houdt het daarom op nu.” Door surseance van betaling aan te vragen, heeft El Hamdaoui volgens eigen zeggen 100 procent zekerheid dat alle financiële verplichtingen jegens de medewerkers kunnen worden nagekomen.

Vorig jaar kreeg Nederland er, rond dezelfde tijd, een Jamie's Pizzeria in Arnhem en Tilburg bij. Die zijn dus dicht. De Jamie’s Italian-restaurants, ook van El Hamdaoui en Tieleman, in Rotterdam en Den Haag blijven gewoon open. Die doen het al jaren goed. 

‘Weer een pizzeria’

Volledig scherm
'Gesloten om technische redenen', hangt er bij de Tilburgse pizzeria op het raam. © Bas Vermeer

De pizzeria in Tilburg maakte sowieso al gemengde gevoelens los. Op het moment dat bekend werd dat de topkok een vestiging in Tilburg zou openen, werd er verheugd gereageerd. Dat het later niet om een Jamie’s Italian - zijn bekende restaurantketen - bleek te gaan, drukte de feestvreugde enigszins. Als in: ‘niet weer een pizzeria....’

Het zou niet zomaar een pizzeria worden, liet Oliver nog in een filmpje weten. ,,Mijn pizzeria staat volkomen in het teken van ongelooflijk authentieke pizza’s met de meest fantastische, meest smakelijke ingrediënten, plus salades en heerlijke desserts.”

Vorig jaar namen wij een kijkje toen de winkel open ging: 

In samenwerking met indebuurt Tilburg