Volledig scherm
Het Tilburgse carnavalsmotto in dit lustrumjaar. © Carnavalsstichting Tilburg

‘Elf-elf’: start Tilburgs carnaval is zondag in festivalsfeer

TILBURG - De start van het nieuwe carnavalsseizoen leidt in Tilburg tot een bijna dagvullend programma.  De Stadhuisstraat en omgeving worden zondag, Elf-elf, voor de tweede keer tot een soort festivalterrein omgetoverd. 

Over de Stadhuisstraat heen komt een loopbrug die als podium dient. Daar treden tot in de avond niet alleen artiesten op, maar toont zich ook de prins van Kruikenstad.  De opbouw naar dat moment begint om 17.11 uur, een kleine anderhalf uur later  zal bekend zijn wie carnavalvierend Tilburg aanvoert.  

Eerder al, van 11.11 tot 14.11 uur, is er rondom de Heikese kerk een Kruikenmarkt met marktkraampjes, blaaskapellen en een kinderprogramma. 

Carnaval in Tilburg staat het hele seizoen 2018-2019 in het teken van ‘Vèèfkirelluf’, het 55-jarig bestaan van de openbare viering van het feest in deze stad. Joost van der Werf maakte met zijn team een documentaire over de openbare en minder openbare carnavalsmomenten. Een voorproefje daarvan wordt zondag vertoond. 

Toegang tot het Elf-elffeest kost 3,50 euro. Voor dat bedrag is het stadsembleem met carnavalsmotto te koop, dat als entreebewijs dient. 

  1. 'Geen afwijkende metingen’, onderzoek naar prikkelende ogen bij Kruidvat in Tilburg afgerond

    'Geen afwijkende metingen’, onderzoek naar prikkelen­de ogen bij Kruidvat in Tilburg afgerond

    TILBURG - Twee dagen op rijd kwam de brandweer metingen uitvoeren bij het Kruidvat aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Zowel op donderdag als op vrijdag hadden klanten last van prikkelende ogen. Zaterdag is de brandweer terug geweest om nog een meting uit te voeren. Daarbij is niks ontdekt. Ook geven klanten aan dat zij geen klachten meer hebben. ,,Het onderzoek is hiermee afgerond", laat Veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg