Potjes desinfecterende handgel.
Volledig scherm
Potjes desinfecterende handgel. © ANP

Ergernis over verkoper in Tilburg met ‘te dure’ handgel en mondkapjes, ‘Neem het in beslag’

TILBURG - ‘Walgelijk’, ‘tuig’, ‘schande!’ Op sociale media wordt met verontwaardiging gereageerd op een foto waarop te zien is hoe een man bij de Westermarkt in Tilburg tegen opvallende prijzen mondkapjes en desinfecterende handgel staat te verkopen. De politie kan daar echter niet veel tegen doen, zo blijkt uit navraag.

Op de foto, die donderdag op Twitter verscheen, is te zien hoe een man flesjes ‘des infectie gel’ van 500 ml aanbiedt voor 15 euro per stuk (of 25 euro voor twee flesjes). Ook verkoopt hij doosjes stofmaskers waarvan de prijs op de foto niet te zien is. 

Volgens een woordvoerster van de politie is de man weggestuurd, maar niet vanwege zijn prijzen. ,,In dit specifieke geval hebben we deze man alleen kunnen wegsturen omdat hij geen vergunning had voor een verkoopstandplaats”, aldus een politiewoordvoerster.  Hij heeft geen bekeuring gekregen, maar is wel aangesproken. 

Moreel appel

De foto die sinds donderdag rondgaat op sociale media laat zien dat de man tegen hoge prijzen handgel verkoopt.
Volledig scherm
De foto die sinds donderdag rondgaat op sociale media laat zien dat de man tegen hoge prijzen handgel verkoopt. © BD

De anti-bacteriële handgel en mondkapjes zijn ook niet in beslag genomen. ,,Als we hem nog een keer betrappen op het illegaal verkopen van producten, dan kunnen we dat mogelijk wel doen, maar alleen omdat hij geen vergunning heeft. Niet vanwege het vragen van hoge prijzen, dat is niet verboden”, aldus de woordvoerster van de politie. Overigens nemen sommige mensen op sociale media het ook op voor de verkoper. Zij stellen dat de prijzen helemaal niet uitzonderlijk zijn en dat er nu eenmaal een vrije marktwerking is. 

De gemeente Tilburg zegt in het algemeen weinig te kunnen beginnen tegen kooplui die te hoge bedragen vragen, zo laat een woordvoerster weten. ,,Als een winkelier hoge prijzen heeft, kunnen wij daar ook niets van zeggen. Dat geldt dus ook voor verkopers op weekmarkten. We kunnen hooguit laten weten dat we dit hoogst ongepast vinden en een moreel appel doen op zulke verkopers om de prijzen aan te passen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg