De app biedt informatie over COVID-19
Volledig scherm
De app biedt informatie over COVID-19 © ETZ Film & Fotografie

ETZ-app over corona: snelle zelftest aan de hand van vragen en ‘dagboek-functie’

TILBURG - De ETZ Behandelwijzer, een app van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, is aangevuld met informatie over het coronavirus. In dit zogenoemde ‘Corona Zorgpad’ staat onder meer een snelle zelftest met vragen, algemene informatie over het virus en informatie over hoe het ETZ omgaat met corona.

Ook biedt de Behandelwijzer een dagboek om symptomen van een mogelijke corona-besmetting een week lang te monitoren. De app is bedoeld om patiënten te ondersteunen en zorgverleners te ontlasten, aldus woordvoerder Wim Pleunis.

Meerwaarde

,,De meerwaarde van de app is voor ons dat die betrouwbare, nationale informatie van onder meer het RIVM bevat, maar ook gebruikers informeert over hoe het ETZ omgaat met deze situatie", zegt Pleunis. ,,Zoals hoe het gaat met afspraken of operaties die gepland staan, of hoe het zit met het bezoeken of begeleiden van patiënten.”

Het ETZ biedt patiënten al enkele jaren de ETZ Behandelwijzer aan om ze te helpen tijdens hun behandeling. Op initiatief van ontwikkelaar Interactive Studios uit Den Bosch is de app nu uitgebreid met het ‘Corona Zorgpad’. De inhoud is afgestemd met arts-microbioloog Jean-Luc Murk en internist Marvin Berrevoets uit het ETZ-coronateam.

Sneltest is populair

De applicatie is enkele dagen live en al honderden keren gedownload. Het blijkt dat patiënten graag de sneltest doen én hun gezondheid willen monitoren, aldus Pleunis. 

  1. Extra geld voor natuur in Hilvarenbeek, tegenstanders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    Extra geld voor natuur in Hilvaren­beek, tegenstan­ders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    HILVARENBEEK - Het verzet tegen de kap van 76 inlandse eiken om de provinciale weg N395 te kunnen reconstrueren is gestaakt. De provincie stelt 235.000 euro extra beschikbaar voor compensatie van de bomen die gekapt moeten worden. Het B-team, Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) en dorpscoöperatie Wij-wel trekken een rechtszaak in na deze en andere toezeggingen door de provincie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg