Volledig scherm
Met spandoeken in het ziekenhuis onderstreept het personeel de CAO-eisen. © ETZ Fotografie & Film/Maria van der Heyden

ETZ draait zondagsdienst op 20 november, schrapt groot deel geplande afspraken en operaties

TILBURG/WAALWIJK - Wie op woensdag 20 november een afspraak in het ziekenhuis in Tilburg of Waalwijk heeft, heeft goede kans op een telefoontje van het ETZ. De ziekenhuizen draaien die dag zondagsdienst op ruim veertig afdelingen door de landelijke staking van ziekenhuispersoneel, zo heeft het ETZ bekend gemaakt.

Omdat een groot deel van de medewerkers van ETZ meedoet aan de landelijke actiedag, zullen veel afspraken of operaties die voor die dag gepland staan worden verschoven. De spoedzorg op de eerste hulp draait wel gewoon door, benadrukt het ziekenhuis.

ETZ benadert de patiënten wiens afspraak niet doorgaat vanwege de staking actief om meteen een nieuwe afspraak te maken. Wie op 20 november een afspraak heeft en niets hoort vanuit het ETZ, kan dus wél gewoon behandeld worden op de landelijke stakingsdag.

Door heel Nederland staakt ziekenhuispersoneel op 20 november omdat er nog steeds geen nieuwe CAO is. De vakbonden voor ziekenhuispersoneel eisen onder meer meer geld (5 procent extra), en goeds afspraken over werk- en rusttijden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg