Volledig scherm
Politie op de plek waar een man is neergeschoten op IJburg. Het slachtoffer blijkt de 43-jarige oud-profvoetballer Yassine Abdellaoui uit Amsterdam te zijn. © anp

Ex-voetballer Abdellaoui: 'Per vergissing neergeschoten'

Ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui (43) 'gaat er voor honderd procent van uit' dat hij woensdagavond per vergissing is neergeschoten op IJburg in Amsterdam, door schutters die het op een ander hadden gemunt.

Dat laat hij weten via zijn advocaat Sanne Schuurman. Abdellaoui speelde onder meer voor Willem II en NAC Breda. 

‘Geen enkel conflict’

,,Yassine heeft geen enkel conflict, houdt zich verre van drugshandel of andere misdrijven en is geen onderwerp van een politieonderzoek of zo," zegt Schuurman. ,,Hij bouwt gewoon aan zijn trainerscarrière."

De twee mannen die op een scooter richting het winkelcentrum vluchtten nadat ze Abdellaoui rond 23.30 uur in zijn been hadden geschoten, kunnen hem logischerwijs niet op die plek hebben verwacht, is zijn overtuiging.

Hij verblijft vaak op IJburg, maar niet in de straat waar hij is beschoten. Het was daar bovendien donker en Abdellaoui was niet goed herkenbaar, stelt hij via zijn raadsman. Schuurman: ,,Het heeft er echt alle schijn van dat hij domme pech heeft gehad.”

Quote

Hij bouwt gewoon aan zijn trainerscarrière

Advocaat Sanne Schuurman

In samenwerking met indebuurt Tilburg