Volledig scherm
PREMIUM
Het ETZ in Tilburg, locatie TweeSteden. © Hein Eikenaar/BD

Excuses ziekenhuis Tilburg: medewerker ETZ bekijkt zonder reden tientallen medische dossiers

TILBURG - Een medewerker van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg heeft zonder reden enkele tientallen medische dossiers bekeken. Het ETZ heeft betrokken patiënten een excuusbrief gestuurd. Ook heeft het ziekenhuis de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gesteld.

Medische gegevens van patiënten zijn vastgelegd in een elektronisch patiëntendossier. Inzage zonder reden is tegen de wet en tegen de afspraken die voor alle ziekenhuismedewerkers gelden.  Dat mag alleen als daar aanleiding voor is, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. ,,Het ETZ vindt het heel belangrijk dat vertrouwelijk wordt omgegaan met de medische gegevens. We controleren daarom continu welke medewerkers een dossier hebben bekeken.”

  1. Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    HILVARENBEEK - In de gloriedagen had het dorpsblad van Diessen Deusone nog zo'n duizend abonnees. De digitale versie, zoals die sinds zeven jaar in de lucht is, is inmiddels zijn bestaansrecht verloren. Vanaf 1 februari gaat de stekker eruit. ,,We hebben sinds een jaar of vijf, zes geen eigen redacteuren meer. Je zag het aantal bezoekers steeds verder teruglopen", zegt hoofdredacteur Gerard van Nunen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg