Volledig scherm
PREMIUM
Curator Peter Thoben vertelt over de expositie 100 Jaar Jan Naaijkens in het Andreas Schotelmuseum. © Erik van Hest / BD

Expositie in Esbeek geeft uniek kijkje in kunstoeuvre van 100 jarige Jan Naaijkens

ESBEEK - Jan Naaijkens wordt 100 jaar en dat wordt in Hilvarenbeek uitgebreid gevierd. Om te beginnen met een expositie over de beeldende kunst van de Beekse ‘gelegenheidskunstenaar’. In het Andreas Schotelmuseum in Esbeek zijn vanaf zondag ruim 60 werken van Naaijkens te zien.

Toneelschrijver, regisseur, festivalorganisator en radiomaker. De veelzijdigheid van Jan Naaijkens is alom bekend. Minder bekend zijn de vele hout- en linosnedes, schetsen en tekeningen die hij maakte. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Jan Naaijkens geeft zijn familie een uniek kijkje in het oeuvre van beeldende kunst van de iconische Hilvarenbekenaar.

  1. Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelparadijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelpara­dijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    TILBURG - Het liep vorige week woensdag compleet uit de hand in Speelparadijs Circus City in Tilburg. Een 10-jarige jongen werd door een onbekende vrouw meerdere keren op zijn borst getrapt, waardoor hij gekneusde ribben opliep en twee dagen van overgeven en slapeloze nachten had. Familie Gökkaya uit Tilburg doet een oproep op Facebook in de hoop getuigen van de mishandeling te vinden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg