Een gloednieuwe ingang voor het Stadspark ligt aan de Oude Dijk al even te wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gloednieuwe ingang voor het Stadspark ligt aan de Oude Dijk al even te wachten. © Stephan Jongerius

Facelift Stadspark, wellicht kiosk: kloostertuin erbij is ‘een droom’

TILBURG - Stadspark Oude Dijk is al een zorgenkindje sinds de nonnen het in 1987 aan de gemeente overdroegen. Maar dat gaat veranderen. ,,We gaan er een levendig gebruikt park van maken ja”, zegt wethouder Mario Jacobs. ,,Maar niet vandaag.”

Verborgen, donker, niet goed toegankelijk en vaak ‘unheimisch’. In die  karakteristieken schetst ook de gemeente de huidige situatie van Stadspark Oude Dijk. Vier hectare groot ligt het letterlijk op een steenworp afstand van de Tilburgse binnenstad. Maar sinds de voormalige kloostertuin in 1987 openbaar gebied werd, is en bleef het een zorgenkind. Meer buurt- dan stadspark, pleisterplaats voor zwervers

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg