Fietsenplan-T voor innovatief kantoorconcept

VIDEOTILBURG - De gebruikers van Plan-T, het innovatieve kantoorconcept bij Station Tilburg,  hebben straks te allen tijde de beschikking over een eigen fietsvlootje. ,,We willen nieuwe vormen van mobiliteit stimuleren.", zegt Dennis van de Ven van SDK Vastgoed.

Er komen vooralsnog zes tot acht fietsen, zowel gewone als electrische. Huurders kunnen zo snel de stad in. ,,Als deze plek zich niet leent voor gebruik van alternatieven voor de eigen auto, welke dan wel?”, zegt Van de Ven. Plan-T moet vanaf volgend voorjaar verrijzen aan het Burgemeester Stekelenburgplein, direct bij de noordelijke entree van het station. 

Plan-T bijt als commerciële nieuwkomer het spits af in de Spoorzone. Het ‘werkgebouw’ zou aanvankelijk helemaal geen eigen parkeervoorziening krijgen, maar op aandrang van (potentiële) huurders kwam die er toch. Uitsluitend voor gebruikers en bezoekers van het gebouw zijn straks 42 plekken beschikbaar. 

Kijkje in toekomst Spoorzone

Plan-T krijgt een vloeroppervlak van 11.000 vierkante meter. De verwachting is dat er straks tussen de 700 en 900 mensen werkzaam zijn.  SDK hoopt op korte termijn de eerste grotere huurders te contracteren.  Een nieuw promotiefilmpje voor het concept biedt ook een kijkje in de toekomst van de Spoorzone.   

Volledig scherm
De LocHal (links) en Plan-T aan een nieuwe binnenpleintje in de Spoorzone. © SDK Vastgoed

In samenwerking met indebuurt Tilburg