Volledig scherm
Fietser overlijdt na botsing met brommer in Tilburg. © Persbureau BMS/Jack Brekelmans

Fietser (56) overleed voor ogen van echtgenote, snorfietser (24) uit Tilburg had te veel gedronken

TILBURG - De 24-jarige snorfietser die vorige week in Tilburg betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk, was onder invloed van alcohol. De man blijkt bijna twee keer meer gedronken te hebben dan wettelijk is toegestaan. Hij en een 56-jarige fietser kwamen zaterdag 13 april door een onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De fietser overleed ter plekke, in het bijzijn van zijn echtgenote die naast hem fietste.

De bestuurder van de bromfiets, een 24-jarige Tilburger, werd na onderzoek in het ziekenhuis aangehouden. Inmiddels is hij na overleg met de officier van justitie weer vrijgelaten, zo meldt een politiewoordvoerder aan het Brabants Dagblad. Onderzoek moet nog uitwijzen of het alcoholgebruik de oorzaak van het ongeval is geweest.

Reanimatie

De 56-jarige Tilburger kwam vanaf het Station Tilburg Universiteit aangefietst en was op weg richting vrienden in de stad. Op het fietspad kwam hij door een nog onbekende oorzaak frontaal in botsing met de bromfietser. Die mocht daar ook gewoon rijden, benadrukt de politiewoordvoerder.

Na de aanrijding op het Kwekerijpad kwamen de hulpdiensten met spoed ter plekke. De agenten, die als eerste arriveerden, troffen de fietser zwaargewond aan. Rondom hem stonden enkele mensen die eerste hulp verleenden.

Verder onderzoek

In overleg met de meldkamer begon de politie met reanimeren. In de tussentijd arriveerde een ambulance en was een traumahelikopter onderweg. Maar alle hulp mocht niet baten: het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het verdere onderzoek richt zich volgens de politie nu op aangetroffen sporen. Dit moet nog door een verkeersexpert van de politie nader worden geanalyseerd. ,,Daar hebben we dus nog geen uitsluitsel van”, vertelt de woordvoerder. ,,Het gaat namelijk om de exacte plaats van botsing tussen beide voertuigen op de rijbaan.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg