Volledig scherm
File op A58 door kapotte vrachtwagen © Twitter/RijkswaterstaatVID

File op A58 tussen Tilburg en Eindhoven door kapotte vrachtwagen

TILBURG - Er stond sinds woensdagavond 18.30 uur een flinke file op de A58 van Tilburg naar Eindhoven. Tussen Tilburg Centrum-Oost en Oirschot stond het vast. De weg ging iets voor 19.00 uur alweer open.

De vertraging ontstond door een kapotte vrachtwagen. De rechterrijstrook werd daarom afgesloten. Er stond op het hoogtepunt ongeveer 8 kilometer file, aldus Rijkswaterstaat/VID. Maar die vertraging neemt dus weer af.

Verkeer richting Eindhoven kan omrijden via Den Bosch over de A65 en de A2.

Eerder op de avond stond op dezelfde weg ook al file door een stilgevallen vrachtwagen.

  1. Onbegrijpelijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    Onbegrijpe­lijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    TILBURG - Net op het allerlaatste moment die tractor met gierton inhalen. Of in totaal tegen drie auto's knallen zonder dat je eigenlijk weet wat er is gebeurd. Dan ben je een gevaar op de weg, vindt het Openbaar Ministerie. Twee automobilisten moesten zich recent voor de rechtbank verantwoorden. De eerste verdachte vindt vervolging onterecht. ,,Ik heb hier veel last van gehad. Om nou zo om te gaan met een man van 77 jaar." De tweede is schuldbewuster: ,,Ik heb daarna hulp gezocht."
  2. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg