Volledig scherm
Invalidenparkeerplaats Eikenbosch © Rudolf Robben

Foutje bedankt bij invalidenparkeerplaats Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT Na de herinrichting van het parkeerterrein van winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot is een wel heel merkwaardige situatie ontstaan: wat eerst parkeerplaats was, is nu trottoir geworden. Dat is op zich niet raar. Maar wel als je het bordje van parkeerplaats laat staan. En helemaal als het bordje een invalidenparkeerplaats aangeeft.

Een prachtige stoep met flinke opstaande rand: veilig voor voetgangers en niet bereikbaar voor auto’s. Helemaal voor bestuurders met een handicap. Had de stratenmaker wellicht een handicap aan zijn ogen? Of een gevalletje ‘foutje bedankt’? 

Teruggeplaatst

Volgens een woordvoerder van de gemeente Tilburg, opdrachtgever voor de herinrichting, hoort het bord er natuurlijk niet meer moet staan: ,,Maar in de uitvoering van de herinrichting is het om onverklaarbare reden teruggeplaatst.” 

Geen uitnodiging

Het bord wordt alsnog weggehaald, weet de woordvoerder te melden. Maar tot die tijd waarschuwt hij mogelijke foutparkeerders dat het bord ,,geen ‘uitnodiging’ is om op het trottoir te parkeren voor mensen met een gehandicapten-/invalidenparkeerkaart.”. Duidelijk gevalletje ‘foutje bedankt!’

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg