Volledig scherm
Frank Lammers © Charlotte Grips

Frank Lammers speelt Karl Marx bij Het Zuidelijk Toneel in Tilburg

TILBURG - Acteur Frank Lammers (45)  gaat bij Het Zuidelijk Toneel de rol van Karl Marx spelen. De theatermonoloog 'MARX' is het tweede deel in een filosofenreeks die het in Tilburg gevestigde toneelgezelschap op de planken brengt. Het eerste deel was 'SOCRATES'. Die voorstelling is honderd keer gespeeld en trok zo'n 30.000 bezoekers.

In de nieuwe theatermonoloog kijkt Karl Marx met de ogen van nu terug op zijn erfenis. Het Zuidelijk Toneel belooft een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid. De filosofenreeks wordt bij het HZT gemaakt door theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt.

Frank Lammers, geboren in Mierlo, studeerde in 1995 af als acteur aan de Toneelschool Amsterdam. Daarna speelde hij onder meer bij het RO Theater, Noord Nederlands Toneel en ZT Hollandia, maar hij speelt ook vaak in Nederlandse speelfilms als  'J. Kessels' (over de Tilburgse hoofdpersoon J. Kessels),  'Michiel de Ruyter' en 'De Bende van Oss'.  Bij Het Zuidelijk Toneel speelde hij in de grote productie 'To be or not to be'. 

De Brabantse acteur die reclame maakt voor supermarktketen Jumbo liet zich in het verleden laatdunkend uit over de stad Tilburg.  

'MARX' maakt ook een tournee door Vlaanderen. Dan wordt de rol gespeeld door Johan Heldenberg, die eerder speelde in de film 'De Broken Circle Breakdown'. 

Volledig scherm
Ontwerp voor de poster van de voorstelling 'MARX'. © Tim Lahan
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg