Volledig scherm
Frans Goossens ontvangt de Gouden Speld van burgemeester Weterings. © Gemeente Tilburg

Frans Goossens uit Udenhout ontvangt Gouden Speld van burgemeester Weterings

TILBURG - Frans Goossens uit Udenhout heeft de Gouden Speld van de gemeente Tilburg ontvangen vanwege zijn jarenlange inzet voor stichting Heemcentrum 't Schoor. De 75-jarige Goossens was 13 jaar bestuurslid, waarvan 10 jaar voorzitter. Burgemeester Theo Weterings reikte de speld uit tijdens het afscheid van Goossens als voorzitter.

Volledig scherm
Heemcentrum 't Schoor in Udenhout © Erik van Hest / BD

't Schoor, het aan de Schoorstraat gevestigde heemkundecentrum voor Udenhout en Biezenmortel, heeft een uitgebreide collectie publicaties en organiseert meerdere activiteiten voor de gemeenschap. Zo verzorgt de stichting educatieve programma's voor scholen, een vitrine in het zorgcentrum en de 4-meiviering. Ook organiseert 't Schoor de Open Monumentendag, de viering van 75 jaar bevrijding en is de stichting betrokken bij gilde- en kasteelfeesten. In zijn periode als voorzitter heeft Goossens het heemcentrum meer op de kaart gezet, onder meer door de wekelijkse openstelling van het centrum en het opzetten van een digitaliseringsprogramma. 

Dorpsraad

Goossens was van 2006 tot 2014 ook secretaris en penningmeester van de dorpsraad Udenhout. Hij was in die rol verantwoordelijk voor de digitalisering van het fysieke archief. Voor zijn verdiensten voor de dorpsraad kreeg Goossens eerder al een Koninklijke onderscheiding. Van 2005 tot 2010 was de Udenhouter lid van de werkgroep Residence die zich inzette voor een nieuwe vorm van huisvesting voor ouderen. Van 1993 tot 1997 was Goossens ook penningmeester van de Stichting Katholiek Onderwijs Udenhout en van 1984 tot 1989 voorzitter van de Badmintonclub Udenhout.

Volledig scherm
De gouden speld van de gemeente Tilburg. © gemeente Tilburg

In samenwerking met indebuurt Tilburg