Volledig scherm
© RTL

Geluksvogel Werner (53) hield Miljoenenjacht-prijs week lang voor kinderen geheim

De 53-jarige Werner Spierings uit Goirle heeft een week lang voor zijn kinderen verborgen gehouden dat hij een bedrag had gewonnen in de spelletjesshow Postcode Loterij Miljoenenjacht. Hij ging met 44.000 euro naar huis. Door eigenlijk niets te doen.

Spierings was gisteren in de uitzending te zien nadat de twee finalisten het bedrag van 44.000 euro links lieten liggen en voor de rekenvraag kozen. Het was de Brabander die spontaan de prijs kreeg toebedeeld. Zijn vrouw barstte in huilen uit. 

,,We hadden dit natuurlijk totaal niet verwacht, echt geweldig!”, reageert hij vandaag aan het Brabants Dagblad. Hij heeft het goede nieuws een week lang voor zijn kinderen verborgen gehouden. Vorige week donderdag waren de opnames al. ,,Ik heb ze tijdens de uitzending pas de cheque laten zien. Ze wisten niet wat ze zagen. Helemaal gek werden ze!”

Studieschuld

Spierings, eigenaar van een entertainmentbureau, is van alles van plan met het geld. Hij wil de studieschuld van zijn drie kinderen (ruim een ton) voor een deel kwijtschelden, gaat een nieuwe cd opnemen en wil dit jaar een mooie reis met zijn gezin maken. ,,Dat hebben ze na al dat studeren en werken wel verdiend. Eigenlijk zou iedereen die in zijn leven nét zo hard werkt als zij een ton moeten winnen. Dat zou pas een ideale wereld zijn.”

Niet alleen zijn kinderen, ook zijn vrienden en collega’s waren met stomheid geslagen toen ze Werner in de zaal omhoog zagen springen. ,,Je wilt niet weten hoe veel berichten ik het afgelopen uur al heb gehad! Echt geweldig om dit allemaal mee te maken. Het geld gaat nuttig en goed besteed worden.”

Het was finalist Paul Damhuis uit Deurningen die uiteindelijk het koffertjesspel mocht spelen. Hij won 124.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Tilburg