Volledig scherm
PREMIUM
Het Huis van de Wijk in de Ruwaard te Oss, voorbeeld van een 'gekantelde wijk’ dat ook de regio Tilburg wil volgen. © Van Assendelft Fotografie

Gespikkeld wonen: kwetsbaar en sterk bijeen in regio Tilburg

TILBURG - In Tilburg en Waalwijk komen buurtjes waar kwetsbare en sterke burgers door elkaar wonen. Dit ‘gespikkeld wonen’ is onderdeel van een geheel nieuwe aanpak voor beschermd wonen in de regio.  

Beter én goedkoper. Met dat mantra gaat de Regio Hart van Brabant het beschermd wonen op nieuwe leest schoeien. In de negen betrokken gemeenten zijn nu 750 mensen met psychosociale en verslavingsproblemen aangewezen op een beschermde woonvoorziening. Zij moeten zo zelfstandig mogelijk in de wijk komen wonen en daar steeds de vereiste ondersteuning krijgen: meer als het slecht, minder als het goed gaat.      

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg