Volledig scherm
Shahin Gheiybe in zijn video op Instagram © videostill

Gezochte crimineel plaatst nóg eens vijf video's: ‘Ik ben onschuldig, maar mij vinden jullie niet’

De gezochte crimineel Shahin Gheiybe gaat door met het plaatsen van provocerende video's op Instagram, waarin hij aan zijn publiek probeert zijn onschuld te bewijzen. ,,Ik ben onterecht gestraft”, vertelt de 35-jarige Rosmalenaar, vanuit zijn verblijf in vermoedelijk Iran, over het neerschieten van twee Bosschenaren. Ook zegt hij dat de politie en media hem ‘proberen zwart te maken’. 

Volledig scherm
Shahin Gheiybe in de instagram-video. © Politie

,,Op tv en in de kranten proberen ze mij zwart te maken, ze zeggen dat ik een gangster ben”, zegt Gheiybe vandaag in een nieuwe video. Maar de gezochte Rosmalenaar rept met geen woord over zijn ontsnapping uit de gevangenis in Breda in 2011, waarin hij dertien jaar moest zitten voor het neerschieten van twee Bosschenaren en het meenemen van hun 175.000 euro. Hij liep weg met een smoes uit de gevangenis: hij zou zijn moeder een ziekenbezoek brengen, maar kwam nooit meer opdagen. Hij had toen pas twee jaar van zijn straf uitgezeten. 

In totaal nam hij gisteren, na zijn provocerende video van dinsdag, nog eens vijf video's op. Hierin trekt hij de veroordeling van de rechter in twijfel. Maar waarom de gezochte veroordeelde zich niet meldt bij de Nederlandse politie, zegt hij niet. ,,Jullie kunnen wel een huiszoeking doen in Nederland, maar mij zul je daar echt niet vinden.”

Gheiybe zegt nu een goed leven te hebben en is niet van plan daar iets op in te leveren. Zijn video’s hebben in totaal duizenden views en sommige van zijn kijkers zeggen hem te steunen. 

Schokkend

De schaamteloze Instagram-video, waarin hij provocerend laat zien hoe hij geniet van zijn vrijheid, kwam hem op veel kritiek te staan. De politie neemt het de 35-jarige zeer kwalijk dat hij in de video’s op Instagram zichzelf als de onschuld zelve neerzet. ,,Schokkend hoe hij de feiten verdraait en dat hij lak heeft aan zijn slachtoffers en aan onze maatschappij”, zegt een politiewoordvoerder. ,,Hij heeft destijds bekend bij de rechters dat hij twee mensen heeft neergeschoten en hun geld heeft gepakt, maar kennelijk waant hij zich nu onaantastbaar in Iran.”

Shahin Gheiybe uit Rosmalen behoort tot de meest gezochte personen van Nederland. Hij staat sinds 5 maart op de Nationale Opsporingslijst. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg