Volledig scherm
© ANP XTRA

Gilzenaar maakt nachtelijk ritje met GHB en amfetamine in de auto

GILZE - Een 25-jarige man uit Gilze is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt terwijl hij in een auto reed waarin GHB en afmetamine lagen. De politie heeft het vermoeden dat hij onder invloed van de drugs reed.

De politie kreeg rond 04.40 uur een melding dat er op de Langenbergseweg een auto zou rijden waarvan de bestuurder onder invloed zou zijn. Even later gaf de melder door dat de auto inmiddels in de berm stilstond. De agenten troffen de bedoelde auto inderdaad in de berm aan. 

Ogen dicht

Er zat een man op de bestuurdersplaats die met zijn hoofd tegen het raam leunde. Zijn ogen waren dicht. De motor van het voertuig liep nog. De auto zat rondom op slot. De dienders hebben diverse malen tevergeefs op het raam geklopt.

Raam ingeslagen

Hierna besloten de politiemensen om met een lifehammer het raam in te slaan. Hierop werd de man wakker. Hij trilde en transpireerde hevig. De agenten zagen in de auto een doorzichtig flesje met een stroperige vloeistof staan. Het bleek circa 0,3 liter GHB te zijn. Ook is een zakje met daarin circa twee gram amfetamine aangetroffen. Hierop is de bestuurder aangehouden. 

Een GGD-arts heeft bloed afgenomen zodat vastgesteld kan worden of de verdachte onder invloed van drugs zijn auto bestuurd heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg