Glazenwasser Dave redde ouderen bij brand in woonzorgcentrum: ‘Zó blij dat ik in de buurt was'

videoGlazenwasser Dave Verschuren was vanmiddag tijdens de brand in woonzorgcentrum Reyshoeve in Tilburg de reddende engel voor zeker tien bewoners. Met zijn hoogwerker wist hij de ouderen, veelal slecht ter been, net op tijd in veiligheid te brengen. ,,Ik ben zó blij dat ik in de buurt was.’’

Verschuren was net klaar met een klus bij het winkelcentrum Heyhoef toen hij in de verte de donkere rookpluimen boven de Reyshoeve uit zag komen. ,,We waren net klaar, dus ik dacht: laten we eens gaan kijken wat er aan de hand is. Toen we dichterbij kwamen, kwam er meteen een agent naar ons toe gefietst. Die riep dat we onmiddellijk moesten meekomen.”

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg