Volledig scherm

Goirle hoeft geen zaken meer te doen met Tilburgse organisator snuffelmarkten

DEN HAAG/GOIRLE - De gemeente Goirle hoeft geen vergunningsaanvragen meer te behandelen van de organisator van snuffelmarkten die tussen 2009 en 2016 dit soort markten in Goirle organiseerde. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State die woensdag bekend werd.

De twee vennoten weigeren om onbekende redenen een Bibob-vragenlijst invullen. De burgemeester stelde na een tip van Justitie de eis dat eerst zo’n lijst wordt ingevuld. Anders wordt een vergunningsaanvraag niet in behandeling genomen. In 2018 legde de gemeente hun aanvraag aan de kant. Daarover ging het organisatiebureau vorige maand in hoger beroep bij de Raad van State. Die wees woensdag het hoger beroep af. 

Over de tip van Justitie uit 2017 is niets bekend gemaakt. De officier van justitie geeft zo’n tip als de betrokkene gelinkt kan worden aan strafbare feiten. Het hoeft niet te zijn dat het organisatiebureau louche is, het kan ook iemand uit de omgeving zijn die justitie in het vizier heeft.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg